Om mig

Att beskriva sig i en blogg är som att skriva en kontaktannons, bortsett från att jag troligtvis inte hade skrivit om skallighet, tuttar och ångest i min annons. För det är det den här bloggen kommer  att handla om; min tid i bröstcancerbranschen.

Det var i slutet av juni och jag och min bästa vän var på utomhusbadet med barnen. Det var bara månader från separationen av ett 15 år långt äktenskap och jag hade precis börjat hämta och resa mig. Jag satt stoiskt i solstolen och iakttog min yngsta son leka i vattnet, medan jag lät handen inspektera ena bröstet. Något jag sällan gjorde, men den sista tiden hade jag känt en konstig kula i det.

Jag bad min väninna känna efter.

”Tycker du det här känns normalt?”

Till de manliga badgästernas stora glädje satt hon en lång stund och kände och klämde på mina bröst. ”Nja, jag tycker nog att du ska ringa till vårdcentralen – bara för säkerhets skull.” Och där började min resa. En resa jag gör tillsammans med så otroligt många människor i min närhet; människor som stöttar, älskar och tar hand om mig.

Främst mina barn – mitt livs kärlek och gärningar: Timothy, Benjamin, Zackarias och Julia. De två äldsta tonårspojkarna som förstår, oroar sig och sannolikt kommer att skämmas lite för sin skalliga mamma, men som skriver lappar om att de älskar mig. De två yngsta som inget förstår, men som tvingar mig upp på morgonen och låter dagen fortsätta trots att det känns omöjligt.

Till mina föräldrar – alla fyra – som stöttar, stöttar och stöttar och nästan lyckas dölja hur oroliga de egentligen är.

Till mina syskon som bara är ett telefonsamtal bort, som skickar sms och påminner mig om vem jag är.

Till Emelie, min lillasyster och kombo vars omsorg och hjälp jag aldrig klarat mig utan.

Till ”Bertatjejerna” och ”Malmöflickorna”: Lina, Maiju, Cecilia, Nora, Tanja, Ninna, Lotta, Marie och Sofie. Gudinnorna i mitt liv som med respekt och vördnad ser till att bara finnas här i mitt liv till hjälp och glädje.

Till mina fantastiska kollegor, som låter mig veta hur betydelsefull jag är och påminner mig om att kämpa.

På min resa har jag med mig människor som ställer blommor vid dörren, som skickar vykort och bara låter mig veta att de finns. Den här bloggen är till alla er (inte nämnd inte glömd) som bör veta hur oändligt mycket er närvaro betyder för mig. Min blogg är en möjlighet att uttrycka mig, att ventilera och att rensa tankarna. Jag skriver när jag mår dåligt och jag skriver i affekt. Möjligen är inte språket det vackraste men jag mår bättre efter varje gång.

Förhoppningsvis hjälper den här bloggen mig när jag mår som sämst. Jag kommer att skriva om det som berör, det som sker och det som skrämmer mig. Jag vill skratta, fortsätta vara levnadsglad och en obotlig optimist.

Jag sammanfattar synen på min cancerresa med orden från min bonuspappa; ”Äh vad fan Jenny, du har ju ändå aldrig gillat dina bröst, nu kanske du får ett par nya gratis”!

 

1798883_10152759685541800_7384062548239367081_n(1)

14 kommentarer på “Om mig

 1. Caelum Corner skriver:

  Åh älskade vännen…jag saknar ord, eller nä det gör jag inte…jag skulle kunna skriva hur mycket som helst…eller…vad fan skriver man på detta!!! Du som alltid stöttat och peppat andra, bland annat mig…ta stöd, kraft och kärlek från oss andra nu, du behöver det och jag vet Jenny hur många du har som älskar dig för att just du är DU! Jag har inte kvar ditt nummer men tror att du har mitt…ring mig WHEN EVER!! Stor och varm kram <3/carina

  Gilla

 2. jillni skriver:

  Finns för dig hela vägen, tvivla aldrig på det ❤️

  Gilla

 3. Kent Fogelberg skriver:

  lycka till på din resa ,alla dessa erfarenheter som vi skaffar oss på vägen , ja det är väl det som är livet, fortsätt att leta och du kommer att finna kramar från farbror kent

  Gilla

 4. A-mamman skriver:

  Jag kom hit via Kammebornia och fastnade direkt. Du skriver verkligen tydligt och roligt, distanserat men känslosamt och jag läser girigt, blir ledsen och glad och önskar dig all lycka till.

  Gilla

 5. RedRaven888 skriver:

  Hej Jenny! Här kommer några ord från en okänd person som ”halkade” in på din blogg. Jag började läsa dina inlägg och kunde inte sluta. Du delar med dig av din själ på alla plan… Och tusen tack för det! …det finns så mycket jag skulle vilja säga till dig, men inser att jag då skulle lämna ett smärre inlägg istället för en kommentar. 😉 Så, för att korta ner det hela säger jag detta:
  Tack du vackra själ för att du delar med dig av dig själv. För att du genom dina inlägg påminner mig om att inte fastna i ytterligheter i livet, utan att jag åter igen ser vikten av vad som verkligen betyder något. Som att se in i mina barns ögon, möjligheten till en ny dag och att berika någon annans dag… Så från mitt hjärta, Tack för att just du finns!

  Ps. Jag ser framemot framtida inlägg från dig som lyder något i stil med ”Där gav jag cancern på nöten” För jag är övertygad om att genom din inre styrka kommer du att vinna denna fajt!

  Önskar dig allt gott!
  /Yvonne

  Gilla

 6. Marie Runquist skriver:

  Hej igen du fina Jenny, är så glad att det vänt lite och att jag får följa din svåra vardag. Vill bara skriva att det nu mera inte finns kommentarsfält under dina inlägg så man kan inte heja på för att ge dig kraft men du finns i våra tankar, vi som följer dig, ha det gott och håll modet uppe// kram Marie

  Gilla

  • Jenny Fogelberg skriver:

   Hej Marie, det är jag som ständigt glömmer att godkänna det fältet. Jag vet inte varför, men det måste göras manuellt efter varje inlägg. Jag ska försöka skärpa till mig 😉
   Tack för ditt stöd. Det betyder mycket.
   Kram Jenny

   Gilla

 7. Sandra Lovén skriver:

  Hej Jenny! Som en del av ”personalstyrkan” på onkologen i Lund tycker jag att det är helt fantastiskt att läsa din blogg. Du är oerhört duktig på att förmedla dina känslor och upplevelser. Du fångar ALLA genom ditt sätt att uttrycka dig. Du ska veta att du sticker ut i mängden och att du kämpar på så bra trots en tuff behandling är imponerande (jag vet hur dåligt patienterna mår att behandlingen)! Jag tror verkligen på dig! LYCKA TILL!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s